Adaugat in: Sfaturi

Când sirena te cheamă, dar coruptia ucide dorința

Când sirena te cheamă, dar corupția îți ucide dorința, visul.

De multe ori mi-am dorit ceea ce trăiesc astăzi, adică pasiune pentru ceea ce fac.

Meseria asta îți dă sentimente unice, tot ce ține de viață, tot ce ține de moarte, vezi de toate. Ce înseamnă o ambulanță? Este un spital pe 4 roți, este un ring al nostru, a celor care lucrăm aici, un ring unde te lupți cu moartea și aduci viața, vi se pare imposibil? Ei bine, nu este. Pentru majoritatea oamenilor sirena aduce: panică, transpirații, boală, durere, pentru mine? aduce tot ce înseamnă pasiune.

Nu m-am gândit că o să mă prindă acest sentiment însă îl am de 2 luni jumatate, cu fiecare zi trecută iubesc ceea ce fac, chiar dacă niciodată nu mi se respectă programul, mereu sunt epuizată după cel putin 10 h la muncă, udă la picioare, prin viscol, pe dealuri, pe stânci, prin noroi, prin foc... toate într-o zi, sau în 2/3 zile, dar iubesc ceea ce fac, nu știu, dar... uneori pasiunea pentru această meserie ține de viscol, de foame. Zilele trecute am fost întrebată de o colegă:

Ligia, spune-mi ce îți place aici?

Am răspuns : Tot, de la primul minut până la licărirea din ochii pacientului meu, de la asistolă până la tahicardie, de la sunetul sirenei până la sunetul facut de balbotor.

Pare ciudat, știu, însă este un sentiment unic pe care l-am trăit în ultimele 2 luni, unic. Totuși, este atât de greu să nu te lași îngenunchiat de corupție. Da, sistemul medical din România este atât de îngenunchiat de corupție încât cei care conduc acest sistem și-au adus familia la muncă, corupția din acest sistem este clădită pe: nepotisme, hărțuire morală, atitudine inumană, epuizare fizică și psihică.

Niciodată nu m-am gândit că există atâta răutate într-o instituție care salvează vieți. Ce te face uman? Sentimentele, conștiința domnule/doamna Director. Ce te fac un om bun? Bunul simț, educația. Ce te face un medic bun? Nu 10/13ani de școală, ci dorința de a face bine, de a vindeca, de a ajuta omul și nu mă refer la jurământul lui Hipocrate.

Ce înseamnă să te lupți cu un sistem/ cu o instituție coruptă? Dorința de schimbare, dorința de a ajuta. - curaj, da foarte mult curaj, sunt o femeie curajoasă, drept dovadă, nu am renunțat și nici nu renunț la această luptă.

    - putere, datorită rugăciunilor, mama mea se roagă pentru dreptate, la fel și colegii mei: asistenți, medici, ambulanțieri, oameni pe care nu i-am văzut niciodată și totuși se roagă pentru soluționarea cazului, de ce? Pentru că de ani îndură și ei, hărțuire morală, lipsă de respect, lipsa bunului simț, aroganță, corupție. Nu sunt o persoană foarte religioasă, am mai vorbit despre asta în alt articol, însă gestul făcut pentru mine, merită apreciat.
    -determinare, pentru că vreau o țară normală și o spun cu dorința de a schimba ceva în acest sistem, în această țară.

Da, am luat această hotărâre, să lupt cu o instituție coruptă, de ce? Pentru că am dreptate. Niciodată nu înceta să speri, să lupți dacă ai dreptate, luptă pentru dreptate! Sunt mulți oameni care vor încerca să te facă să crezi că nu poți, că nu ai dreptate chiar dacă ai ori că nu ești îndeajuns de bun. Să nu-i asculți. Să crezi în tine.

Eu am căzut deseori în capcana oamenilor care nu au crezut în mine. Care mi-au luat în râs aspirațiile sau care m-au făcut să mă îndoiesc de intuiția mea. Probabil că nu voi reuși să mă văd niciodată prin ochii lor și probabil că nici nu voi înțelege ce i-a determinat să se poarte așa. Dar mi-am promis să dovedesc întotdeauna că pot. Nu lor, ci mie însămi.

Mulțumesc tuturor colegilor, celor care mă susțin, pe unii ii cunosc personal, pe alții nu v-am văzut niciodată, apreciez enorm că mă încurajați.

Bogat nu este cel care a dobândit multe, ci acela care a dăruit multe. definiţie clasică de Sfântul Ioan Gură de Aur

Articole vechi
Și eu sunt obosită, cu un singur copil

Și femeile cu un singur copil, sunt mame... Maternitatea nu este ușoară, del

LECTII / 01-11-2020
Cheltuiala mea, inutilă

Cheltuiala mea, inutilă sau febra cumpărăturilor Viitoarele mămici au u

SFATURI / 06-10-2020
Sa dezlegam un mit...

Sirop ( suplimente alimentare) pentru imunitate. Ce este imunitatea? Imuni

NUTRITIE / 10-04-2020
Nu sunt un om bun

Nu mi-am dorit niciodata asta Sunt a dracu, lupt pentru dreptate, pentru tot

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Cu diversificarea dupa noi, pe munti

Prima excursie cu bebe, in plina diversificare. Toate mamicile fug de diversifi

NUTRITIE / 10-04-2020
Pentru ca asta inseamna casatoria!

Da, stau in spatele sau, in spatele sotului meu... Pentru ca asta ne-am jurat

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Eroul meu

Zilele trecute am trecut printr-un ocean de sentimente, am injurat, am plans, am

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Saltul mental

Saltul mental Povestea lui începe cu: un bebeluș agitat, nu doarme, nu s

CHOPPERMOM / 11-08-2020