Adaugat in: Choppermom

O mamă imperfectă înjură, da!

O mamă imperfectă înjură, da!

Și acum începi să te uiți chiorâș, ei bine da înjur, este singura metodă care mă ajută să verbalizez trăirea respectivă, indiferent de stare, eu înjur. Există niște studii despre asta, psihologii de la Marist College şi Massachusetts College of Liberal Arts au descoperit că persoanele care înjură mult (în special mamele) ar putea poseda abilităţi mai performante ale limbajului, nah... Joacă-o pe asta! La mine funcționează, mă calmez, mă exteriorizez, mă stăpânesc.

Să-mi fie cu scuze dar îmi asum fiecare înjurătură, uneori o scap pe silent (adaug și hill?) alteori ca Ion în păpușoi, sau chiar ca în Tăcerea Mieilor. A înjura nu înseamnă că ești o mamă denaturată, ești sinceră.

Psihologul Richard Stephens a publicat în revista “NeuroReport” un studiu potrivit căruia persoanele care înjură des sunt mult mai creative. Mamele sunt irascibile, ferească D-zeu să provoci o mamă nedormită, este un uragan.

Știți cum înjură o mamă imperfectă când pruncul este la 5 cm de ea? Cu pui și pisici, "puii mei", "pisica lor", uneori și cu interjecții "aoooleuuu Tudore", "breee blanosule", alteori cu trimiteri direct la anatomie "ioi inima mea câtă mizerie", "vai de capul meu în ce hal te-ai făcut" rareori cu legături către neamuri, "mama mă-sii" și din spate se aude un strigat bucuros "eeeeei megem la mamaia".

Important e să ști cum să folosești o înjurătură, să nu faci abuz, să nu folosești înjurături de adulți sau de mahala în preajma copiilor (aud destule în parc) și când să o folosești. Până la urmă suntem oameni, peste tot auzi înjurături, pe unele nu vreau să le aud iar altele mă amuză.

Mama fiind de altă religie(protestantă) mereu găsea înjurături ciudate cu aluzie la Biblie "Iudo ce ești!", "amarul tău Iudo", "satană răzvrătită ce ești!", vedeți? Oricine înjură, puțini recunosc. Deseori văd că se adoptă metoda "eu sunt de altă religie la mine în casă nu se înjură" sau "mama mea nu înjură și nici eu nu o fac" sincer? Îmi este greu să cred asta.

De ce?

Mama mea este o persoană strictă, severă și credincioasă, iar uneori tot o scapă. Pentru mine este un mod de a te descărca, nu am înjurat de mică am ajuns la un astfel de "comportament" după o copilărie plină de "nu", și uite cum acumulezi frustrări (în primul rând), nemulțumiri și înduri o religie, un stil de viată în care nu te regăsești.

Recunosc că nu sunt chiar mulțumită de această metodă dar îmi face bine, uneori te calmează (asemenea unui sejur în Bali). Sunt o imperfectă, sunt un om.

Nu cred că există perfecțiune.

Și te rog nu judeca, noi mamele nonconformiste suntem diferite, atât de diferite încât studiile spun că putem cuceri lumea, de preferat cu bocancii plini de noroi (și noroc), noi suntem curajoase (tot studiile o zic) atât de curajoase încât ne asumăm și acest defect, noi râdem în hohote (știm să facem haz de necaz).

Da, înjur! Îmi asum și râd.

Articole vechi
Și eu sunt obosită, cu un singur copil

Și femeile cu un singur copil, sunt mame... Maternitatea nu este ușoară, del

LECTII / 01-11-2020
Cheltuiala mea, inutilă

Cheltuiala mea, inutilă sau febra cumpărăturilor Viitoarele mămici au u

SFATURI / 06-10-2020
Sa dezlegam un mit...

Sirop ( suplimente alimentare) pentru imunitate. Ce este imunitatea? Imuni

NUTRITIE / 10-04-2020
Nu sunt un om bun

Nu mi-am dorit niciodata asta Sunt a dracu, lupt pentru dreptate, pentru tot

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Cu diversificarea dupa noi, pe munti

Prima excursie cu bebe, in plina diversificare. Toate mamicile fug de diversifi

NUTRITIE / 10-04-2020
Pentru ca asta inseamna casatoria!

Da, stau in spatele sau, in spatele sotului meu... Pentru ca asta ne-am jurat

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Eroul meu

Zilele trecute am trecut printr-un ocean de sentimente, am injurat, am plans, am

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Saltul mental

Saltul mental Povestea lui începe cu: un bebeluș agitat, nu doarme, nu s

CHOPPERMOM / 11-08-2020